Честно казано обичам пилешко месо, защото е много универсално. Добавям го към салати, идеално е за ястия запечени на фурна, със сирена на тиган става превъзходно.....ииии за къде сме без любимата ни класическа пилешка супа :)
Качествено пилешко месо се намира трудно, засичала съм в някои по-заредени супермаркети. Аз лично купувам месо само от първокласни месарници, за да избегна вероятността то да бъде бъкано от хормони - с млякото нещата стоят по същия начин :) ... дори съм решила да си приготвя домашна моцарела, като за целта задължително млякото трябва да е наистина прясно, в буквален смисъл :)
Когато искате да приготвите ястие от пилешко бяло месо ( гърди ) ви трябват точно тези две неща : пилешко месо мариновано в прясно мляко за около 40 минути.
И това е....поставяте месото в купа и го заливате с прясното мляко, покривате с домакинско фолио, поставяте в хладилник и след 40 минути го измивате с хладка вода, подсушавате в домакинска хартия и е готово за вида топлинна обработка, която сте избрали. ТОВА ЩЕ Е НАЙ-КРЕХКОТО ПИЛЕШКО МЕСО, КОЕТО СТЕ ОПИТВАЛИ НЯКОГА!
Опасност от изсушаване на месото почти няма, но все пак бъдете внимателни с времето и градусите :)
Коментари
Публикуване на коментар